Retete de post delicioase (republicat) .



PRAZ CU MASLIN
E

Ingrediente:
  • 5 fire de praz
  • 10-15 masline
  • o cutie mica de rosii in bulion
  • 4 linguri de ulei
  • sare
Mod de preparare:

Se curata prazul de primele foi, se spala, se taie in bucati lungi de 5-6 cm. Se oparesc, se scurg si se pun intr-o cratita cu ulei sa se inmoaie bine la foc mic si sa se rumeneasca putin.Se adauga apoi rosiile in bulion, maslinele si sarea dupa gustul fiecaruia. Se mai lasa sa dea in cateva clocote,dupa care se opreste focul.




SALAM DE BISCUITI CU NUCI SI ROM.


Ingrediente:

  • 250 g rahat
  • 350 g margarina
  • 250 g nuci uscate la cuptor si faramitate
  • 6 linguri cacao
  • 1 ceasca zahar pudra
  • 1 lingura de coaja de lamaie/portocala
  • 1 lingura de rom

Mod de preparare:
Se inmoaie biscuitii sfaramati in apa putin calduta cu o lingura de zahar. Se amesteca margarina frecata cu zahar pudra si cacao cu rahatul si biscuitii. Se adauga esenta de rom, coaja de portcala, si se amesteca pana ce se omogenizeaza compozitia. Se rastoarna pe planseta si se modeleaza un rulou de grosimea dorita.
Se pastreaza la rece timp de 2 ore.
Se serveste taiat bucati.
POFTA BUNA!

Retete de post delicioase (republicat) .



PRAZ CU MASLIN
E

Ingrediente:
  • 5 fire de praz
  • 10-15 masline
  • o cutie mica de rosii in bulion
  • 4 linguri de ulei
  • sare
Mod de preparare:

Se curata prazul de primele foi, se spala, se taie in bucati lungi de 5-6 cm. Se oparesc, se scurg si se pun intr-o cratita cu ulei sa se inmoaie bine la foc mic si sa se rumeneasca putin.Se adauga apoi rosiile in bulion, maslinele si sarea dupa gustul fiecaruia. Se mai lasa sa dea in cateva clocote,dupa care se opreste focul.




SALAM DE BISCUITI CU NUCI SI ROM.


Ingrediente:

  • 250 g rahat
  • 350 g margarina
  • 250 g nuci uscate la cuptor si faramitate
  • 6 linguri cacao
  • 1 ceasca zahar pudra
  • 1 lingura de coaja de lamaie/portocala
  • 1 lingura de rom

Mod de preparare:
Se inmoaie biscuitii sfaramati in apa putin calduta cu o lingura de zahar. Se amesteca margarina frecata cu zahar pudra si cacao cu rahatul si biscuitii. Se adauga esenta de rom, coaja de portcala, si se amesteca pana ce se omogenizeaza compozitia. Se rastoarna pe planseta si se modeleaza un rulou de grosimea dorita.
Se pastreaza la rece timp de 2 ore.
Se serveste taiat bucati.
POFTA BUNA!