FOI ECONOMICE PENTRU PLACINTA,DE POST (republicata)

Reteta pe care va voi impartasi-o mai jos nu este una oarecare, ci este o reteta pe care o stiu de la strabunica mea(care imi spunea ca este o reteta fermecata)...Si sa stiti ca nu de putine ori mi s-a intamplat sa ma simt prinsa in vraja gustului minunat si sa ma ling pe degete cu nesat...

  • Ingrediente:

-14 linguri de ulei
- 1 cana de zahar
- 1 cana apa calduta
- un varf de lingurita de amoniac
- un praf de sare
-coaja de lamaie,esenta de rom
- faina cat cuprinde


  • Mod de preparare:

Intr-un vas se bate cu telul uleiul si zaharul,se adauga apa calduta(nu foarte calda ca riscati sa vi se opareasca coca),amoniacul,miroasele,sarea dupa care se incepe a se pune putin cate putin faina pana se face o coca care sa nu se mai lipeasca de maini si de vas.Se lasa la frigider aproximativ 20 de minute dpa care se imparte coca in doua.Se face cate o foaie ,prima foaie se pune intr-o tava unsa cu ulei(eu folosesc tava cuptorului),apoi se adauga umplutura care poate fi o compozitie de mere sau dovleac calit,dupa care se adauga si a doua foaie.Se da la cuptor la fioc potrivit aproximativ 15-20 de minute,in functie de cuptor.Cand se scot de la cuptor se acopera tava cu un servet umed pemtru a fragezi cat mai mult foaia.Se taie cand se raceste.

Pofta buna!





Post scriptum:
Eu am folosit acest aluat si la prepararea de cornulete cu magiun(gem de prune) si nuca.Au iesit niste specimene de-ti mancai si degetelele.

FOI ECONOMICE PENTRU PLACINTA,DE POST (republicata)

Reteta pe care va voi impartasi-o mai jos nu este una oarecare, ci este o reteta pe care o stiu de la strabunica mea(care imi spunea ca este o reteta fermecata)...Si sa stiti ca nu de putine ori mi s-a intamplat sa ma simt prinsa in vraja gustului minunat si sa ma ling pe degete cu nesat...

  • Ingrediente:

-14 linguri de ulei
- 1 cana de zahar
- 1 cana apa calduta
- un varf de lingurita de amoniac
- un praf de sare
-coaja de lamaie,esenta de rom
- faina cat cuprinde


  • Mod de preparare:

Intr-un vas se bate cu telul uleiul si zaharul,se adauga apa calduta(nu foarte calda ca riscati sa vi se opareasca coca),amoniacul,miroasele,sarea dupa care se incepe a se pune putin cate putin faina pana se face o coca care sa nu se mai lipeasca de maini si de vas.Se lasa la frigider aproximativ 20 de minute dpa care se imparte coca in doua.Se face cate o foaie ,prima foaie se pune intr-o tava unsa cu ulei(eu folosesc tava cuptorului),apoi se adauga umplutura care poate fi o compozitie de mere sau dovleac calit,dupa care se adauga si a doua foaie.Se da la cuptor la fioc potrivit aproximativ 15-20 de minute,in functie de cuptor.Cand se scot de la cuptor se acopera tava cu un servet umed pemtru a fragezi cat mai mult foaia.Se taie cand se raceste.

Pofta buna!





Post scriptum:
Eu am folosit acest aluat si la prepararea de cornulete cu magiun(gem de prune) si nuca.Au iesit niste specimene de-ti mancai si degetelele.