Turkish Saci Kavurmi 2017 - adaptată
Carne de oaie împănata cu puțină grăsime (eu am folosit pulpă) .
Se taie cubulețe , se pune într-o cratiță cu capac , la foc mic. Fără ulei , doar cu sare. Se lasă la foc mic , în suc propriu , preț de 50-60 minute. Apoi se dă focul la maxim și se amestecă în ea până când se rumenește puțin.
După aceea se adaugă câțiva căței de usturoi. La vreo 2-3 minute adăugăm ceapa tocată, ardei gras mărunțit, ardei kapia mărunțit, 2-3 ardei iuți mărunțiți și 2-3 roșii tăiate cubulețe. Roșiile se adaugă la 3-4 minute după celelalte ingrediente.
Totul se amestecs la foc mare.
O dată cu roșiile se poate aduăuga și o lingură de bulion.
După toate acestea se mai lasă vreo 10 minute la foc cu capac .
La urmă se adaugă pul biber și pătrunjel tocat mărunt (vreo 2-3 legături).
Se servește fierbinte, cu orez turcesc , cu pide sau cu cus cus.
Noi am servit cu mămăligă.

Poftă bună !