CHEC DE CIOCOLATA .
INGREDIENTE :
MOD DE PREPARARE :
Se pun la foc laptele , zaharul si cacao.
Cand incepe sa clocoteasca , se ia de pe foc si se adauga untul.
Se amesteca pana se raceste (se scoate la fereastra).
Apoi se adauga 3 galbenusuri.
Se opresc 6 linguri din compozitie. Restul compozitiei se amesteca cu faina , praful de copt si albusurile batute spuma.
Se unge forma si se da compozitia la cuptor, la foc mediu.
Se incearca cu andreaua . Dureaza intre 20 - 30 minute (in functie de cuptor).
Se scoate din cuptor si se unge cu compozitia pastrata.
Se lasa vreo doua ore sa isi traga din compozitie si sa faca crusta deasupra.
:) :) :)
- 200 g unt
- 3 oua
- 1 si 1/3 pahar faina
- 2 pahare zahar
- 1 praf de copt
- esenta rom
- 50 g cacao (un pachet)
- 1/2 pahar de lapte
MOD DE PREPARARE :
Se pun la foc laptele , zaharul si cacao.
Cand incepe sa clocoteasca , se ia de pe foc si se adauga untul.
Se amesteca pana se raceste (se scoate la fereastra).
Apoi se adauga 3 galbenusuri.
Se opresc 6 linguri din compozitie. Restul compozitiei se amesteca cu faina , praful de copt si albusurile batute spuma.
Se unge forma si se da compozitia la cuptor, la foc mediu.
Se incearca cu andreaua . Dureaza intre 20 - 30 minute (in functie de cuptor).
Se scoate din cuptor si se unge cu compozitia pastrata.
Se lasa vreo doua ore sa isi traga din compozitie si sa faca crusta deasupra.
:) :) :)