CHEC DE CIOCOLATA .

INGREDIENTE :

  • 200 g unt
  • 3 oua
  • 1 si 1/3 pahar faina
  • 2 pahare zahar
  • 1 praf de copt
  • esenta rom
  • 50 g cacao (un pachet)
  • 1/2 pahar de lapte



MOD DE PREPARARE :


Se pun la foc laptele , zaharul si cacao.
Cand incepe sa clocoteasca , se ia de pe foc si se adauga untul.
Se amesteca pana se raceste (se scoate la fereastra).
Apoi se adauga 3 galbenusuri.
Se opresc 6 linguri din compozitie. Restul compozitiei se amesteca cu faina , praful de copt si albusurile batute spuma.
Se unge forma si se da compozitia la cuptor, la foc mediu.
Se incearca cu andreaua . Dureaza intre 20 - 30 minute (in functie de cuptor).
Se scoate din cuptor si se unge cu compozitia pastrata.

Se lasa vreo doua ore sa isi traga din compozitie si sa faca crusta deasupra.

:)  :)  :) 




CHEC DE CIOCOLATA .

INGREDIENTE :

  • 200 g unt
  • 3 oua
  • 1 si 1/3 pahar faina
  • 2 pahare zahar
  • 1 praf de copt
  • esenta rom
  • 50 g cacao (un pachet)
  • 1/2 pahar de lapte



MOD DE PREPARARE :


Se pun la foc laptele , zaharul si cacao.
Cand incepe sa clocoteasca , se ia de pe foc si se adauga untul.
Se amesteca pana se raceste (se scoate la fereastra).
Apoi se adauga 3 galbenusuri.
Se opresc 6 linguri din compozitie. Restul compozitiei se amesteca cu faina , praful de copt si albusurile batute spuma.
Se unge forma si se da compozitia la cuptor, la foc mediu.
Se incearca cu andreaua . Dureaza intre 20 - 30 minute (in functie de cuptor).
Se scoate din cuptor si se unge cu compozitia pastrata.

Se lasa vreo doua ore sa isi traga din compozitie si sa faca crusta deasupra.

:)  :)  :)