SECRETELE BUNICII - ep. 4



OREZ


Pentru ca budinca de orez sa fie mai pufoasa, adaugati doua linguri de gris la un pahar de orez.
Dulciurile din orez sau gris nu se vor lipi de forma la cuptor, daca veti unge forma cu zahar ars inainte de a turna compozitia in ea. Dupa ce s-a copt, asteptati sa se raceasca complet, apoi scufundati forma intr-un vas mai mare cu apa clocotita. Rasturnati-o pe platoul pe care o veti servi la masa.



PASARE

Cand pasarea pe care o puneti la cuptor e cam slaba, ungeti-o, mai inainte, din plin cu ulei vegetal.



PESTE

Solzii se curata mai lesne daca tinem pestii, inainte de aceasta operatie, timp de 20-30 secunde intr-un vas cu apa fierbinte.
Curatati solzii sub apa. Evitati astfel sa sara in toate directiile si sa murdareasca masa si bucataria.
Pastravii vor ramane intregi daca in apa in care fierb adaugam o lingura de otet de vin. Ei vor fi pusi sa fiarba numai in momentul cand apa a inceput sa clocoteasca. Lasati-i apoi in apa, timp de zece minute, la marginea masinii de gatit.
Izul specific care ramane pe maini dupa ce curatam pestele dispare daca in apa calda in care ne spalam mainile adaugam o lingurita de apa oxigenata sau cinci-sase picaturi de amoniac. Acelasi procedeu il vom folosi pentru indepartarea izului de ceapa.

SECRETELE BUNICII - ep. 4



OREZ


Pentru ca budinca de orez sa fie mai pufoasa, adaugati doua linguri de gris la un pahar de orez.
Dulciurile din orez sau gris nu se vor lipi de forma la cuptor, daca veti unge forma cu zahar ars inainte de a turna compozitia in ea. Dupa ce s-a copt, asteptati sa se raceasca complet, apoi scufundati forma intr-un vas mai mare cu apa clocotita. Rasturnati-o pe platoul pe care o veti servi la masa.



PASARE

Cand pasarea pe care o puneti la cuptor e cam slaba, ungeti-o, mai inainte, din plin cu ulei vegetal.



PESTE

Solzii se curata mai lesne daca tinem pestii, inainte de aceasta operatie, timp de 20-30 secunde intr-un vas cu apa fierbinte.
Curatati solzii sub apa. Evitati astfel sa sara in toate directiile si sa murdareasca masa si bucataria.
Pastravii vor ramane intregi daca in apa in care fierb adaugam o lingura de otet de vin. Ei vor fi pusi sa fiarba numai in momentul cand apa a inceput sa clocoteasca. Lasati-i apoi in apa, timp de zece minute, la marginea masinii de gatit.
Izul specific care ramane pe maini dupa ce curatam pestele dispare daca in apa calda in care ne spalam mainile adaugam o lingurita de apa oxigenata sau cinci-sase picaturi de amoniac. Acelasi procedeu il vom folosi pentru indepartarea izului de ceapa.