Prajitura Arlechin




INGREDIENTE

Aluatul:
  • 600g faina
  • 250g unt
  • 3 galbenusuri
  • 250g zahar pudra
  • 1 lingura smantana
  • 1 pachetel praf de copt
  • 1 varf cutit sare


    Umplutura:
    • 3 albusuri
    • 7 linguri gem de caise mai tare (se poate inlocui cu alt gem de fructe)
    • 3 linguri zahar tos
    • coaja rasa si zeama de la 1/2 lamie


    PREPARARE

    Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne.
    Peste faina se pune untul taiat bucatele si se presara sarea. Se face o adancitura in faina, se pune zaharul, galbenusurile si smantana si se framanta bine. Coca rezultata se da la rece timp de 30 minute.
    Se imparte in patru parti egale, se intind patru foi dreptunghiulare si se coc pe rand pe dosul tavii presarata in prealabil cu faina. Foile se coc in cuptor, la foc potrivit, 10-15 minute.
    In timp ce se racesc foile, albusurile se bat bine . Se adauga apoi zaharul, gemul, coaja si zeama de la 1/2 lamaie. Se bat in continuare pana cand se obtine o spuma tare. Se ung trei foi cu aceasta umplutura si se suprapun. ultima foaie se presara cu zahar vanilat sau se glaseaza cu serbet de cacao incalzit si amestecat cu putin unt. Dupa ce se intareste glazura, prajitura se taie in patrate. Se poate pastra 4-5 zile.

    Degustare placuta !

    Prajitura Arlechin




    INGREDIENTE

    Aluatul:
    • 600g faina
    • 250g unt
    • 3 galbenusuri
    • 250g zahar pudra
    • 1 lingura smantana
    • 1 pachetel praf de copt
    • 1 varf cutit sare


      Umplutura:
      • 3 albusuri
      • 7 linguri gem de caise mai tare (se poate inlocui cu alt gem de fructe)
      • 3 linguri zahar tos
      • coaja rasa si zeama de la 1/2 lamie


      PREPARARE

      Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne.
      Peste faina se pune untul taiat bucatele si se presara sarea. Se face o adancitura in faina, se pune zaharul, galbenusurile si smantana si se framanta bine. Coca rezultata se da la rece timp de 30 minute.
      Se imparte in patru parti egale, se intind patru foi dreptunghiulare si se coc pe rand pe dosul tavii presarata in prealabil cu faina. Foile se coc in cuptor, la foc potrivit, 10-15 minute.
      In timp ce se racesc foile, albusurile se bat bine . Se adauga apoi zaharul, gemul, coaja si zeama de la 1/2 lamaie. Se bat in continuare pana cand se obtine o spuma tare. Se ung trei foi cu aceasta umplutura si se suprapun. ultima foaie se presara cu zahar vanilat sau se glaseaza cu serbet de cacao incalzit si amestecat cu putin unt. Dupa ce se intareste glazura, prajitura se taie in patrate. Se poate pastra 4-5 zile.

      Degustare placuta !