Sufleu de orez

Ingrediente

  • 150g orez
  • 500ml lapte
  • 100g zahar
  • 50g unt
  • 3 oua
  • 1/2 baton vanilie
  • zeama de la 1/2 lamaie



Preparare

Se fierbe orezul in lapte, cu zaharul, vanilia si putina sare.  Cand este gata se ia vasul de pe foc, se amesteca cu untul, se lasa sa se racoreasca si se adauga galbenusurile si zeama de lamaie.
Separat, se bat albusurile spuma, se incorporeaza in compozitie si se toarna intr-o forma unsa bine cu unt.
Se pune sufleul in cuptor, 10-15 minute, la foc iute sa se rumeneasca.
Se serveste fierbinte .






Pofta buna !

Sufleu de orez

Ingrediente

  • 150g orez
  • 500ml lapte
  • 100g zahar
  • 50g unt
  • 3 oua
  • 1/2 baton vanilie
  • zeama de la 1/2 lamaie



Preparare

Se fierbe orezul in lapte, cu zaharul, vanilia si putina sare.  Cand este gata se ia vasul de pe foc, se amesteca cu untul, se lasa sa se racoreasca si se adauga galbenusurile si zeama de lamaie.
Separat, se bat albusurile spuma, se incorporeaza in compozitie si se toarna intr-o forma unsa bine cu unt.
Se pune sufleul in cuptor, 10-15 minute, la foc iute sa se rumeneasca.
Se serveste fierbinte .






Pofta buna !