Linzer

Ingrediente

  • 180g unt sau margarina
  • 100g zahar pudra 
  • 2 oua
  • 350g faina
  • 1 varf de cutit cu bicarbonat
  • 1 pachet/plic zahar vanillat
  • putina coaja rasa de lamaie sau portocala
  • foarte putina sare
  • cateva nuci


Mod de preparare

Se freaca untul sau margarina cu zaharul. Se adauga celelalte ingrediente si se amesteca totul bine. La sfarsit se adauga faina si se framanta un aluat din care se intinde o foaie de 1/2 cm. Se aseaza in tava unsa cu unt si presarata cu faina. Deasupra se unge cu marmelada si se presara cu nuci tocate. Se coace la foc potrivit , 25-30 minute. Se pudreaza cu zahar vanilat si se taie rece in forma de batoane (sau orice alta forma doriti).



Pofta buna !

Linzer

Ingrediente

  • 180g unt sau margarina
  • 100g zahar pudra 
  • 2 oua
  • 350g faina
  • 1 varf de cutit cu bicarbonat
  • 1 pachet/plic zahar vanillat
  • putina coaja rasa de lamaie sau portocala
  • foarte putina sare
  • cateva nuci


Mod de preparare

Se freaca untul sau margarina cu zaharul. Se adauga celelalte ingrediente si se amesteca totul bine. La sfarsit se adauga faina si se framanta un aluat din care se intinde o foaie de 1/2 cm. Se aseaza in tava unsa cu unt si presarata cu faina. Deasupra se unge cu marmelada si se presara cu nuci tocate. Se coace la foc potrivit , 25-30 minute. Se pudreaza cu zahar vanilat si se taie rece in forma de batoane (sau orice alta forma doriti).



Pofta buna !