KOFTE (de miel)

Ingrediente:


  • 3 cepe
  • 800 carne tocata de miel
  • 60-80 ml ulei
  • 100 g orez fiert
  • 4 oua
  • 2 linguri patrunjel tocat marunt
  • sare, piper negru, boia dulce, ardei iute macinat (ardei turcesc)
  • 2 catei de usturoi
  • faina


Mod de preparare :

Se curata ceapa si se taie pestisori. Restul ingredientelor se toaca marunt.
O treime din ulei se pune in tigaie la incalzit, se pune ceapa si se caleste pana devine aurie.
Se adauga jumatate din carnea tocata si se amesteca, prajindu-le impreuna cca. 7 min.
Continutul tigaii se pune intr-un castron si se amesteca bine cu carnea tocata cruda, orezul fiert, 1 ou, patrunjel, sare, piper, ardeiul iute si usturoiul.Din amestecul de carne se iau portii de marimea unui ou. Din acestea se formeaza chiftelutele...
 Restul de ulei se incalzeste intr-o tigaie. Ouale ramase se bat cu furculita.
Portiile din carne tocata se trec prin ou apoi prin faina si se pun in uleiul incins. Se prajesc pe ambele parti, pana se rumenesc. Cand devin crocante, se scot, se pun pe un platou si se garnisesc cu rondele de ceapa .

Se pot servi cu salata verde, ardei, ceapa, cartofi prajiti si lipie (paine araba).



AFIET OLSUN !

KOFTE (de miel)

Ingrediente:


  • 3 cepe
  • 800 carne tocata de miel
  • 60-80 ml ulei
  • 100 g orez fiert
  • 4 oua
  • 2 linguri patrunjel tocat marunt
  • sare, piper negru, boia dulce, ardei iute macinat (ardei turcesc)
  • 2 catei de usturoi
  • faina


Mod de preparare :

Se curata ceapa si se taie pestisori. Restul ingredientelor se toaca marunt.
O treime din ulei se pune in tigaie la incalzit, se pune ceapa si se caleste pana devine aurie.
Se adauga jumatate din carnea tocata si se amesteca, prajindu-le impreuna cca. 7 min.
Continutul tigaii se pune intr-un castron si se amesteca bine cu carnea tocata cruda, orezul fiert, 1 ou, patrunjel, sare, piper, ardeiul iute si usturoiul.Din amestecul de carne se iau portii de marimea unui ou. Din acestea se formeaza chiftelutele...
 Restul de ulei se incalzeste intr-o tigaie. Ouale ramase se bat cu furculita.
Portiile din carne tocata se trec prin ou apoi prin faina si se pun in uleiul incins. Se prajesc pe ambele parti, pana se rumenesc. Cand devin crocante, se scot, se pun pe un platou si se garnisesc cu rondele de ceapa .

Se pot servi cu salata verde, ardei, ceapa, cartofi prajiti si lipie (paine araba).



AFIET OLSUN !