Budinca de taitei cu dulceata de visine

Ingrediente:

  • 500ml lapte 
  • 200g taitei cu ou
  • 100g zahar
  • 2 oua
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 100g unt
  • 100g nuci
  • 1 pahar visine din dulceata
  • sare (un varf de cutit)


Mod de preparare:

Se fierb taiteii in laptele parfumat cu vanilie si cand sunt bine fierti, iar lichidul a scazut, se adauga zaharul.
Se iau taiteii de pe foc, se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga galbenusurile, pe rand, si albusurile batute spuma.
Intr-o forma unsa cu unt, se pune un strat de taitei peste care se presara nuci taiate foarte marunt sau pisate si visinele din dulceata, apoi restul de taitei.
Deasupra se pune untul ramas, taiat bucatele mici, se presara cu zahar tos si se pune in cuptor.
Se coace, la foc potrivit, 30-35 de minute.
Cand budinca este gata se trece pe un platou si se taie felii ca tortul.
Se serveste rece sau calda, dupa preferinta, cu sirop(dulceata fara fructe) de visine.

POFTA BUNA !


Budinca de taitei cu dulceata de visine

Ingrediente:

  • 500ml lapte 
  • 200g taitei cu ou
  • 100g zahar
  • 2 oua
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 100g unt
  • 100g nuci
  • 1 pahar visine din dulceata
  • sare (un varf de cutit)


Mod de preparare:

Se fierb taiteii in laptele parfumat cu vanilie si cand sunt bine fierti, iar lichidul a scazut, se adauga zaharul.
Se iau taiteii de pe foc, se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga galbenusurile, pe rand, si albusurile batute spuma.
Intr-o forma unsa cu unt, se pune un strat de taitei peste care se presara nuci taiate foarte marunt sau pisate si visinele din dulceata, apoi restul de taitei.
Deasupra se pune untul ramas, taiat bucatele mici, se presara cu zahar tos si se pune in cuptor.
Se coace, la foc potrivit, 30-35 de minute.
Cand budinca este gata se trece pe un platou si se taie felii ca tortul.
Se serveste rece sau calda, dupa preferinta, cu sirop(dulceata fara fructe) de visine.

POFTA BUNA !