Bisteeya .




Este o reteta marocana.
Este o placinta incredibil de delicoasa.
Diferenta dintre reteta aceasta si cea originala este data de faptul ca marocanii folosesc carne de porumbel.



Ingrediente

  • 5 linguri de unt
  • 100 g ceapă, sare
  • piper
  • o jumătate de cană de migdale
  • o lingură de zahăr
  • două linguri de făină
  • o jumătate de cană de suc de lămâie
  • o legătură de pătrunjel verde
  • o cană şi jumătate de supă de pui
  • două gălbenuşuri
  • doi pui
  • un vârf de cuţit de şofran
  • 6 foi de foitaj
  • 8 linguri de unt topit
  • praf de scorţişoară
  • zahăr pudră



Preparare

Într-o tigaie se încing două linguri de unt şi se căleste ceapa.
Se adaugă sare şi piper.
Se presară făina peste ceapă şi se mai lasă un minut, apoi se toarnă sucul de lămâie, şofranul şi supa. Se lasă să fiarbă şi se pun gălbenuşurile, amestecând foarte bine.
Se mai ţine pe foc 5-6 minute, până când compoziţia se va îngroşa, apoi se ia de pe foc. Se adaugă carnea de pui fiartă (in prealabil puiul se dezosează şi se taie carnea foarte mărunt) şi pătrunjelul tocat. Se condimentează după gust.
Separat, în altă tigaie se prăjesc migdalele într-o lingură de unt topit şi se presară puţin zahăr. Se ţin pe foc până când devin aurii.
Într-o formă de copt rotundă unsă cu unt, se aşază foile de foitaj, fiecare dintre ele fiind unsă cu gălbenuş bătut. Foile trebuie să fie mai mari decât tava.
Se pune umplutura într-un strat uniform şi se acoperă cu foile de foitaj. Se ung deasupra cu unt şi se lasă tava în cuptor. Se ţine cam 30 de minute, până când se aureşte deasupra.
Se serveşte în felii, presărate cu zahăr pudră şi praf de scorţişoară.



POFTA BUNA !

Bisteeya .




Este o reteta marocana.
Este o placinta incredibil de delicoasa.
Diferenta dintre reteta aceasta si cea originala este data de faptul ca marocanii folosesc carne de porumbel.



Ingrediente

  • 5 linguri de unt
  • 100 g ceapă, sare
  • piper
  • o jumătate de cană de migdale
  • o lingură de zahăr
  • două linguri de făină
  • o jumătate de cană de suc de lămâie
  • o legătură de pătrunjel verde
  • o cană şi jumătate de supă de pui
  • două gălbenuşuri
  • doi pui
  • un vârf de cuţit de şofran
  • 6 foi de foitaj
  • 8 linguri de unt topit
  • praf de scorţişoară
  • zahăr pudră



Preparare

Într-o tigaie se încing două linguri de unt şi se căleste ceapa.
Se adaugă sare şi piper.
Se presară făina peste ceapă şi se mai lasă un minut, apoi se toarnă sucul de lămâie, şofranul şi supa. Se lasă să fiarbă şi se pun gălbenuşurile, amestecând foarte bine.
Se mai ţine pe foc 5-6 minute, până când compoziţia se va îngroşa, apoi se ia de pe foc. Se adaugă carnea de pui fiartă (in prealabil puiul se dezosează şi se taie carnea foarte mărunt) şi pătrunjelul tocat. Se condimentează după gust.
Separat, în altă tigaie se prăjesc migdalele într-o lingură de unt topit şi se presară puţin zahăr. Se ţin pe foc până când devin aurii.
Într-o formă de copt rotundă unsă cu unt, se aşază foile de foitaj, fiecare dintre ele fiind unsă cu gălbenuş bătut. Foile trebuie să fie mai mari decât tava.
Se pune umplutura într-un strat uniform şi se acoperă cu foile de foitaj. Se ung deasupra cu unt şi se lasă tava în cuptor. Se ţine cam 30 de minute, până când se aureşte deasupra.
Se serveşte în felii, presărate cu zahăr pudră şi praf de scorţişoară.



POFTA BUNA !