Fursecuri economice cu stafide

De cateva luni, de cand m-am mutat in casa noua, alaturi de iubitul meu sot, am devenit o gospodina desavarsita. La inceput nu stiam sa fac nimic,fiind o novice. Insa,dragostea si rabdarea sotului meu mi-au dat curaj si putere de a invata sa fiu o sotie model(el este un adevarat maestru in bucatarie).
Astfel,printre multe alte delicatese incercate,am invatat sa fac si fursecuri economice. Nu o sa mai stau la vorba prea mult,ci o sa trec direct la a va dezvalui si voua "reteta mea" minune de fursecuri economice.


  • INGREDIENTE(pentru o singura tava):

1 ou
1 cescuta zahar pudra
2 cescute si jumatate de faina
1 cescuta de ulei
o jumatate lingurita praf de copt
vanilie
coaja de lamaie
rom
stafide


  • MOD DE PREPARARE(complexitate redusa):


Se freaca spuma oul cu zaharul,se adauga uleiul amestecand bine,apoi faina putin cate putin(pana devine ca un aluat pentru clatite putin mai gros),vanilia,coaja de lamaie,praful de copt,stafidele si romul.
Dupa ce toate acestea sunt omogenizate, din aluat se ia cate o lingurita si se pune in tava unsa si presarata cu faina la o distanta de 4-5 cm.
Se da la cuptor la foc mic pana se rumenesc(10-15 min).

*** Eu, pentru a le da o nota mai deosebita, am adaugat in aluatul initial si ceva nuca rasa(ramasa de la alte prajituri). Chiar au iesit deosebite...

Pofta buna!


Fursecuri economice cu stafide

De cateva luni, de cand m-am mutat in casa noua, alaturi de iubitul meu sot, am devenit o gospodina desavarsita. La inceput nu stiam sa fac nimic,fiind o novice. Insa,dragostea si rabdarea sotului meu mi-au dat curaj si putere de a invata sa fiu o sotie model(el este un adevarat maestru in bucatarie).
Astfel,printre multe alte delicatese incercate,am invatat sa fac si fursecuri economice. Nu o sa mai stau la vorba prea mult,ci o sa trec direct la a va dezvalui si voua "reteta mea" minune de fursecuri economice.


  • INGREDIENTE(pentru o singura tava):

1 ou
1 cescuta zahar pudra
2 cescute si jumatate de faina
1 cescuta de ulei
o jumatate lingurita praf de copt
vanilie
coaja de lamaie
rom
stafide


  • MOD DE PREPARARE(complexitate redusa):


Se freaca spuma oul cu zaharul,se adauga uleiul amestecand bine,apoi faina putin cate putin(pana devine ca un aluat pentru clatite putin mai gros),vanilia,coaja de lamaie,praful de copt,stafidele si romul.
Dupa ce toate acestea sunt omogenizate, din aluat se ia cate o lingurita si se pune in tava unsa si presarata cu faina la o distanta de 4-5 cm.
Se da la cuptor la foc mic pana se rumenesc(10-15 min).

*** Eu, pentru a le da o nota mai deosebita, am adaugat in aluatul initial si ceva nuca rasa(ramasa de la alte prajituri). Chiar au iesit deosebite...

Pofta buna!