Adjică ruso - moldovenească .



Adjică ruso-moldovenească fără fierbere sau preparare termică. Este o mixtură "crudă" (raw) pentru cartofi, fripturi sau peşte. Se adaugă direct în farfurie, peste felul de mâncare.
Este făcută după o rețetă ruso-moldovenească şi conține hrean, usturoi, țelină, roşii, morcov, ardei gras, ardei iute, pătrunjel rădăcină şi oțet.

* 300 g usturoi
* 2 bucăți hrean
* patrunjel radacina
* 7 gogoșari/ardei gras
* 4 ardei iuți
* 12-14 roșii
* 500 g oțet
* 1-2 bucăți țelină + frunzele sale după gust

   Se toacă totul (la mașina de tocat sau robot) și se amestecă cu oțetul astfel încât să nu fie prea fluidă compoziția , dar puțin mai subțire decât zacusca . 
Toate acestea amestecate şi lăsate la macerat câteva zile .
Se pune în borcane și se păstrează la rece (cămară , beci sau frigider) .
Se servește la friptură, la pește , pe legume sau chiar ca atare (pe pâine) .

DELICIOASĂ !
Să aveți spor și poftă !

la piata aprozar


Adjică ruso - moldovenească .



Adjică ruso-moldovenească fără fierbere sau preparare termică. Este o mixtură "crudă" (raw) pentru cartofi, fripturi sau peşte. Se adaugă direct în farfurie, peste felul de mâncare.
Este făcută după o rețetă ruso-moldovenească şi conține hrean, usturoi, țelină, roşii, morcov, ardei gras, ardei iute, pătrunjel rădăcină şi oțet.

* 300 g usturoi
* 2 bucăți hrean
* patrunjel radacina
* 7 gogoșari/ardei gras
* 4 ardei iuți
* 12-14 roșii
* 500 g oțet
* 1-2 bucăți țelină + frunzele sale după gust

   Se toacă totul (la mașina de tocat sau robot) și se amestecă cu oțetul astfel încât să nu fie prea fluidă compoziția , dar puțin mai subțire decât zacusca . 
Toate acestea amestecate şi lăsate la macerat câteva zile .
Se pune în borcane și se păstrează la rece (cămară , beci sau frigider) .
Se servește la friptură, la pește , pe legume sau chiar ca atare (pe pâine) .

DELICIOASĂ !
Să aveți spor și poftă !

la piata aprozar