"Mai bine să fii urât pentru ceea ce eşti, decât să fii iubit pentru ceea ce nu eşti." [Anatole France]
SECRETELE BUNICII - ep. 7
Solicitați un link
Facebook
X
Pinterest
E-mail
Alte aplicații
LAPTE
Laptele nu va da in foc daca veti pune pe fundul oalei in care fierbe o lingurita de argint (sau metal nichelat) .
Pentru ca laptele sa nu se lipeasca de cratita cand il puneti la incalzit, asezati pe fundul cratitei farfurioara rasturnata.
MAIONEZA
Pentru a reusi maioneza e nevoie ca toate ingredientele sa aiba aceeasi temperatura. De aceea, asezati-le pe masa cu o ora inainte de a incepe sa o preparati.
Adaugati de la inceput o lingurita de apa pentru fiecare galbenus.
Mustarul, sarea, piperul se pun pe galbenus de la inceput.
Nu puneti maioneza direct pe paine ; aceasta din urma se va inmuia. Ungeti mai intai cu unt painea.
Primejdia de a se taia maioneza poate fi inlaturata, daca in timpul prepararii se adauga din cand in cand cateva picaturi de apa sau de otet.
Pentru a drege maioneza taiata, se freaca separat intr-un vas un galbenus de ou crud; se toarna apoi putin cate putin din maioneza, pana cand se incorporeaza in intregime. Oul poate fi inlocuit cu un cartof fiert.
MERE
Merele care se pun la copt nu se vor increti daca le veti unge cu ulei inainte de a le da la cuptor.
.
Solicitați un link
Facebook
X
Pinterest
E-mail
Alte aplicații
SECRETELE BUNICII - ep. 7
Solicitați un link
Facebook
X
Pinterest
E-mail
Alte aplicații
LAPTE
Laptele nu va da in foc daca veti pune pe fundul oalei in care fierbe o lingurita de argint (sau metal nichelat) .
Pentru ca laptele sa nu se lipeasca de cratita cand il puneti la incalzit, asezati pe fundul cratitei farfurioara rasturnata.
MAIONEZA
Pentru a reusi maioneza e nevoie ca toate ingredientele sa aiba aceeasi temperatura. De aceea, asezati-le pe masa cu o ora inainte de a incepe sa o preparati.
Adaugati de la inceput o lingurita de apa pentru fiecare galbenus.
Mustarul, sarea, piperul se pun pe galbenus de la inceput.
Nu puneti maioneza direct pe paine ; aceasta din urma se va inmuia. Ungeti mai intai cu unt painea.
Primejdia de a se taia maioneza poate fi inlaturata, daca in timpul prepararii se adauga din cand in cand cateva picaturi de apa sau de otet.
Pentru a drege maioneza taiata, se freaca separat intr-un vas un galbenus de ou crud; se toarna apoi putin cate putin din maioneza, pana cand se incorporeaza in intregime. Oul poate fi inlocuit cu un cartof fiert.
MERE
Merele care se pun la copt nu se vor increti daca le veti unge cu ulei inainte de a le da la cuptor.