Sarbatorile Pascale in Romania 2016 . Cum se taie mielul ? (via Brutacu Hector)
" Nu vreau sa fiu ipocrit , insa , printre multe invataturi pozitive si bune asimilate din Islam (pe cand eram musulman practicant) , am invatat ce inseamna respectul pentru animalul sacrificat si pentru sangele varsat .Nu stiu daca mai exista vreo cultura care sa respecte atat de mult animalele si sacrificarea lor .
La romani in niciun caz nu vei intalni asa ceva .
Despre corride , lupte cu tauri , lupte intre caini , vanatoare , sacrificatul mielului de Pasti ... nici nu mai pomenesc.
Un bun musulman , la sacrificarea kurbanului (de ex.) foloseste un cutit special si deosebit de ascutit . Acel cutit nu este folosit decat pentru acest tip de activitate (sacrificarea animalelor) .
Inainte de sacrificiu , in locul respectiv (musai pe pamant) , se sapa o groapa mica-medie. Acolo se va scurge sangele animalului . Nu este permisa imprastierea sangelui respectiv. Se aduce kurbanul (berbecul) abia dupa ce toate au fost pregatite . Pana la aducerea lui , animalul este tinut departe de toate aceste pregatiri . Este adus cu ochii acoperiti (cu o panza neagra) . Este culcat usor pe o parte , cu gatul deasupra gropii sapate. Este mangaiat , linistit si abia apoi ... printr-o intepatura fulger in gat i se curma viata , iar sangele este lasat sa se scurga in acea groapa , in pamant.
Daca sunt sacrificate mai multe animale , acestea sunt aduse pe rand , nefiind lasate sa asiste la moartea suratelor lor.
Am asistat la cateva taieri/sacrificari de ovine , pe cand eram musulman practicant. Niciodata nu am vazut animalul zbatandu-se sau chinuindu-se . Moartea lor intotdeauna a fost rapida .
Evident , este vorba despre metoda halal . Asta nu inseamna ca toti musulmanii procedeaza la fel si sacrifica animalele cu atata grija.
Da , acesta este cursul naturii .
Imi place carnea . Nu rezist o zi fara a manca un preparat din carne (de preferat friptura) . "