MERCIMEK CORBASI (ciorba turceasca de linte)
INGREDIENTE:
- 1 punga de linte rosie
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 1 telina medie
- 1 ceapa mare
- 3-4 linguri ulei masline
- sare si piper dupa gust
- 1 lingurita de menta uscata maruntita
- zeama de la jumatate de lamaie
MOD DE PREPARARE:
Se calesc toate legumele impreuna cu lintea.
Se completeaza cu apa (5-6 l/500 g linte) . In functie de cat de consistenta o doresti.
La sfarsit (dupa ce ai stins focul) se adauga piper , sare , menta si zeama de lamaie .
Turcii o servesc adaugand ardei iute turcesc (pul kirmizi biber). Seamana cu boiaua , dar este maruntit manual si este de granulatie mai mare decat boiaua. Are un gust unic si deosebit . Nu se gaseste decat la magazinele turcesti/arabesti (sau pe la cei care au prieteni turci).
AFIET OLSUN !