MERCIMEK CORBASI (ciorba turceasca de linte)



INGREDIENTE:
  • 1 punga de linte rosie
  • 1 morcov 
  • 1 pastarnac
  • 1 telina medie
  • 1 ceapa mare
  • 3-4 linguri ulei masline
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita de menta uscata maruntita
  • zeama de la jumatate de lamaie



MOD DE PREPARARE:

Se calesc toate legumele impreuna cu lintea.
Se completeaza cu apa (5-6 l/500 g linte) . In functie de cat de consistenta o doresti.
La sfarsit (dupa ce ai stins focul) se adauga piper , sare , menta si zeama de lamaie .

Turcii o servesc adaugand ardei iute turcesc (pul kirmizi biber). Seamana cu boiaua , dar este maruntit manual si este de granulatie mai mare decat boiaua. Are un gust unic si deosebit . Nu se gaseste decat la magazinele turcesti/arabesti (sau pe la cei care au prieteni turci).


AFIET OLSUN !



MERCIMEK CORBASI (ciorba turceasca de linte)



INGREDIENTE:
  • 1 punga de linte rosie
  • 1 morcov 
  • 1 pastarnac
  • 1 telina medie
  • 1 ceapa mare
  • 3-4 linguri ulei masline
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita de menta uscata maruntita
  • zeama de la jumatate de lamaie



MOD DE PREPARARE:

Se calesc toate legumele impreuna cu lintea.
Se completeaza cu apa (5-6 l/500 g linte) . In functie de cat de consistenta o doresti.
La sfarsit (dupa ce ai stins focul) se adauga piper , sare , menta si zeama de lamaie .

Turcii o servesc adaugand ardei iute turcesc (pul kirmizi biber). Seamana cu boiaua , dar este maruntit manual si este de granulatie mai mare decat boiaua. Are un gust unic si deosebit . Nu se gaseste decat la magazinele turcesti/arabesti (sau pe la cei care au prieteni turci).


AFIET OLSUN !