Mancare de castraveti.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Castravetii se taie felii si se lasa o ora in apa rece, la desarat. Apoi se pun la scurs.
Carnea se taie bucatele si se rumeneste intr-o cratita, in unt. Se adauga castravetii in aceeasi cratita si se rumenesc un pic impreuna. Separat se face putin rantas, care se pune apoi la prajit cu ceapa curatata si tocata julien. Se lasa cinci minute sa se inabuse, apoi se pune peste carne si castraveti, se adauga apa cat sa acopere ingredientele, se adauga mararul si patrunjelul tocate, apoi sarea si piperul. Se lasa sa scada putin, apoi se introduce 15 minute in cuptor, la foc potrivit.
- 500 g carne vitel
- 50 g unt
- un kg castraveti murati
- doua cepe
- o lingura de faina
- marar
- patrunjel
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Castravetii se taie felii si se lasa o ora in apa rece, la desarat. Apoi se pun la scurs.
Carnea se taie bucatele si se rumeneste intr-o cratita, in unt. Se adauga castravetii in aceeasi cratita si se rumenesc un pic impreuna. Separat se face putin rantas, care se pune apoi la prajit cu ceapa curatata si tocata julien. Se lasa cinci minute sa se inabuse, apoi se pune peste carne si castraveti, se adauga apa cat sa acopere ingredientele, se adauga mararul si patrunjelul tocate, apoi sarea si piperul. Se lasa sa scada putin, apoi se introduce 15 minute in cuptor, la foc potrivit.
Pofta buna !