Prajitura Negro

INGREDIENTE

Aluatul:


  • 250g margarina  sau unt
  • 500g faina
  • 180g zahar pudra
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • lapte
  • 1 varf cutit sare


Umplutura:


  • 250g nuci
  • 200g zahar pudra
  • 40g cacao
  • esenta de rom



MOD DE PREPARARE

Margarina se incorporeaza in faina. Se adauga zaharul, sarea, bicarbonatul dizolvat in putin otet, ouale si atat lapte cat este necesar pentru a obtine un aluat potrivit. Se framanta putin si se lasa sa se odihneasca pe planseta 30 minute dupa care se imparte in patru parti egale. Se intind patru foi si se coc pe rand pe dosul tavii unsa cu unt si presarata cu faina.

Pentru umplutura , doua foi din cele patru se coc rumen de tot si se piseaza marunt , apoi se amesteca cu nucile , zaharul si cacaua. Se stropeste aceasta compozitie cu apa amestecand continuu pana se obtine o pasta potrivit de moale. Se pune aroma. Din cele doua foi ramase, una se unge cu un strat subtire de gem si se intinde deasupra umplutura. Se unge si foaia a doua cu gem si se aseaza cu partea unsa peste crema.
Foile se umplu cu 1/2 - 1 zi inainte. Se taie batoane lungi de 6-7 cm si putin mai late de un deget. Prajitura se poate pastra 7-10 zile.

Mmmmm....Yummmy...Yummmy

Prajitura Negro

INGREDIENTE

Aluatul:


  • 250g margarina  sau unt
  • 500g faina
  • 180g zahar pudra
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • lapte
  • 1 varf cutit sare


Umplutura:


  • 250g nuci
  • 200g zahar pudra
  • 40g cacao
  • esenta de rom



MOD DE PREPARARE

Margarina se incorporeaza in faina. Se adauga zaharul, sarea, bicarbonatul dizolvat in putin otet, ouale si atat lapte cat este necesar pentru a obtine un aluat potrivit. Se framanta putin si se lasa sa se odihneasca pe planseta 30 minute dupa care se imparte in patru parti egale. Se intind patru foi si se coc pe rand pe dosul tavii unsa cu unt si presarata cu faina.

Pentru umplutura , doua foi din cele patru se coc rumen de tot si se piseaza marunt , apoi se amesteca cu nucile , zaharul si cacaua. Se stropeste aceasta compozitie cu apa amestecand continuu pana se obtine o pasta potrivit de moale. Se pune aroma. Din cele doua foi ramase, una se unge cu un strat subtire de gem si se intinde deasupra umplutura. Se unge si foaia a doua cu gem si se aseaza cu partea unsa peste crema.
Foile se umplu cu 1/2 - 1 zi inainte. Se taie batoane lungi de 6-7 cm si putin mai late de un deget. Prajitura se poate pastra 7-10 zile.

Mmmmm....Yummmy...Yummmy