MIEL LIBIAN CU SOS HARISSA

Ingrediente:

  • 1 pulpa de miel
  • 1 ceapa
  • 1/2 kg morcovi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita chimen pudra
  • 1 bucata mica ginger(ghimbir) sau o lingurita ginger pudra
  • 1 lamaie
  • 1 lingura coriandru sau o lingurita coriandru pudra
  • 12 masline negre
  • sare si piper


Sos Harissa:

  • 4 ardei iuti
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura coriandru boabe sau 1 lingurita coriandru pudra
  • 1 lingurita chimen seminte
  • sare



Mod de  preparare :

Se taie pulpa de miel in bucati care se prajesc in ulei incins. Cand se rumenesc se adauga ceapa tocata marunt, se ia de pe foc, se adauga chimenul si coaja rasa de lamaie. Se pune vasul iar pe foc, se adauga apa fierbinte pana se acopera carnea,sare si piper proaspat macinat. Se tine la foc o ora, apoi se adauga morcovii taiati bucati si o lingurita de sos Harissa.
Dupa inca 45 min. de fierbere la foc mic se adauga maslinele.

Pentru a obtine sosul Harissa se amesteca ingredientele in blender, adaugand putina apa pana cand se obtine o pasta.
Harissa este un sos foarte aromat si condimentat, folosit in Africa de Nord impreuna cu carne, peste sau legume.




Pofta buna !

MIEL LIBIAN CU SOS HARISSA

Ingrediente:

  • 1 pulpa de miel
  • 1 ceapa
  • 1/2 kg morcovi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita chimen pudra
  • 1 bucata mica ginger(ghimbir) sau o lingurita ginger pudra
  • 1 lamaie
  • 1 lingura coriandru sau o lingurita coriandru pudra
  • 12 masline negre
  • sare si piper


Sos Harissa:

  • 4 ardei iuti
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura coriandru boabe sau 1 lingurita coriandru pudra
  • 1 lingurita chimen seminte
  • sare



Mod de  preparare :

Se taie pulpa de miel in bucati care se prajesc in ulei incins. Cand se rumenesc se adauga ceapa tocata marunt, se ia de pe foc, se adauga chimenul si coaja rasa de lamaie. Se pune vasul iar pe foc, se adauga apa fierbinte pana se acopera carnea,sare si piper proaspat macinat. Se tine la foc o ora, apoi se adauga morcovii taiati bucati si o lingurita de sos Harissa.
Dupa inca 45 min. de fierbere la foc mic se adauga maslinele.

Pentru a obtine sosul Harissa se amesteca ingredientele in blender, adaugand putina apa pana cand se obtine o pasta.
Harissa este un sos foarte aromat si condimentat, folosit in Africa de Nord impreuna cu carne, peste sau legume.




Pofta buna !