Budinca de ciuperci in aluat



Ingrediente :


  • 500g ciuperci
  • 2 cepe medii
  • 5-6 oua
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • piper
  • 1 lingura verdeata tocata
  • putin unt (sau ulei de masline)


*pentru foaie :


  • 1 cescuta ulei
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura apa
  • faina cat cuprinde
  • sare
  • putin piper



Preparare :

Din smantana, ulei, o lingura de apa, sare piper si faina cat cuprinde se prepara un aluat care se framanta pana cand devine neted si elastic. Pana la intrebuintare se tine in frigider.
Ciupercile se curata, se spala, se taie lamele si se calesc impreuna cu ceapa in ulei, pana se moaie bine. Se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Dupa ce s-au racit bine, se adauga galbenusurile cate unul, pesmetul, verdeata, apoi se sareaza si se pipereaza, dupa gust. Cand este bine omogenizat se pun albusurile batute spuma, amestecand usor.
Din aluat se intinde o foaie groasa de aproximativ 3 mm cu care se tapeteaza forma, unsa cu unt/ulei. Se inteapa din loc in loc cu o furculita, apoi se toarna compozitia de ciuperci netezind deasupra cu un cutit.
Se pune in cuptorul incins in prealabil si se coace la foc potrivit, 30-35 minute.
Dupa ce s-a rumenit frumos, se scoate din cuptor, se lasa sa se abureasca putin in forma, apoi se rastoarna pe o farfurie.
Se serveste calda, cu sau fara smanatana, dupa gust si perioada din an (daca este post se poate renunta la smantana si unt).



POFTA BUNA !

Budinca de ciuperci in aluat



Ingrediente :


  • 500g ciuperci
  • 2 cepe medii
  • 5-6 oua
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • piper
  • 1 lingura verdeata tocata
  • putin unt (sau ulei de masline)


*pentru foaie :


  • 1 cescuta ulei
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura apa
  • faina cat cuprinde
  • sare
  • putin piper



Preparare :

Din smantana, ulei, o lingura de apa, sare piper si faina cat cuprinde se prepara un aluat care se framanta pana cand devine neted si elastic. Pana la intrebuintare se tine in frigider.
Ciupercile se curata, se spala, se taie lamele si se calesc impreuna cu ceapa in ulei, pana se moaie bine. Se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Dupa ce s-au racit bine, se adauga galbenusurile cate unul, pesmetul, verdeata, apoi se sareaza si se pipereaza, dupa gust. Cand este bine omogenizat se pun albusurile batute spuma, amestecand usor.
Din aluat se intinde o foaie groasa de aproximativ 3 mm cu care se tapeteaza forma, unsa cu unt/ulei. Se inteapa din loc in loc cu o furculita, apoi se toarna compozitia de ciuperci netezind deasupra cu un cutit.
Se pune in cuptorul incins in prealabil si se coace la foc potrivit, 30-35 minute.
Dupa ce s-a rumenit frumos, se scoate din cuptor, se lasa sa se abureasca putin in forma, apoi se rastoarna pe o farfurie.
Se serveste calda, cu sau fara smanatana, dupa gust si perioada din an (daca este post se poate renunta la smantana si unt).



POFTA BUNA !