Prajitura cu zahar ars
Ingrediente:
Mod de preparare:
Zaharul se arde intr-o tigaie. Se adauga apa si cand se topeste caramelul, se da la rece. La siropul rece se adauga pe rand cate un ou intreg batand bine cu telul. Se adauga bicarbonatul dizolvat in putin otet, esenta de vanilie, pliculetul de zahar vanilat, iar la sfarsit faina. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit 30-35 de minute. Dupa ce se raceste, se taie pe jumatate (ca pe blatul de tort) si se umple fie cu gem,fie cu crema de vanilie. Se pudreaza cu zahar vanilat.
- 5 oua
- 1 pahar zahar
- 1 pahar apa
- 2 pahare faina
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 1 plic zahar vanilat
- 1 fiola esenta de vanilie
- 300g gem sau crema de vanilie
Mod de preparare:
Zaharul se arde intr-o tigaie. Se adauga apa si cand se topeste caramelul, se da la rece. La siropul rece se adauga pe rand cate un ou intreg batand bine cu telul. Se adauga bicarbonatul dizolvat in putin otet, esenta de vanilie, pliculetul de zahar vanilat, iar la sfarsit faina. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit 30-35 de minute. Dupa ce se raceste, se taie pe jumatate (ca pe blatul de tort) si se umple fie cu gem,fie cu crema de vanilie. Se pudreaza cu zahar vanilat.