Sekerpare (reteta turceasca)
Ingrediente:
Prepararea aluatului :
Toate acestea se amestecă până ce se obţine un aluat moale(făina se va adăuga puţin câte puţin şi nu totul dintr-odată.) .
Se iau bucăţele de aluat care sunt modelate în căuşul palmei şi apoi aşezate în tava de cuptor. Se aşează câte o alună/miez nuca deasupra fiecărei portii.
Se introduce tava în cuptorul încălzit în prealabil.
Prepararea siropului:
3 pahare zahăr şi 4 pahare apă se vor fierbe într-o oală de dimensiuni mici. După 5 minute, după ce amestecul a fiert, se adaugă sucul de lămâie şi se amestecă pentru o scurtă perioadă de timp.
Compoziţia se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.
Atunci când prăjiturelele sunt gata se scot din cuptor şi se lasă 3 minute. După această perioadă de 3 minute siropul răcit va fi turnat peste prăjiturele (pentru o reţetă reuşită: prăjiturelele trebuie să fie calde iar siropul racit).
Tava în care se află prăjiturelele va fi acoperită până la momentul servirii pentru o mai bună absorpţie a siropului.
Se serveste alături de ceai turcesc.
- 1 pachet margarină la temperatura camerei
- 1 pahar zahăr pudră
- 4 linguri griş
- 2 linguri nucă de cocos
- 2 ouă
- 4 pahare făină
- 1 pachet vanilie
- 1 pachet praf de copt
- pentru sirop:
- 3 pahare zahăr
- 4 pahare apă
- suc de la o jumătate de lămâie
- alune/nuci pentru ornat
Prepararea aluatului :
- 1 pachet de margarină înmuiată
- 1 pahar zahăr pudră
- 4 linguri griş
- 2 linguri nucă de cocos
- 2 ouă
- 4 pahare făină
- 1 pachet vanilie
- 1 pachet praf de copt
Toate acestea se amestecă până ce se obţine un aluat moale(făina se va adăuga puţin câte puţin şi nu totul dintr-odată.) .
Se iau bucăţele de aluat care sunt modelate în căuşul palmei şi apoi aşezate în tava de cuptor. Se aşează câte o alună/miez nuca deasupra fiecărei portii.
Se introduce tava în cuptorul încălzit în prealabil.
Prepararea siropului:
3 pahare zahăr şi 4 pahare apă se vor fierbe într-o oală de dimensiuni mici. După 5 minute, după ce amestecul a fiert, se adaugă sucul de lămâie şi se amestecă pentru o scurtă perioadă de timp.
Compoziţia se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.
Atunci când prăjiturelele sunt gata se scot din cuptor şi se lasă 3 minute. După această perioadă de 3 minute siropul răcit va fi turnat peste prăjiturele (pentru o reţetă reuşită: prăjiturelele trebuie să fie calde iar siropul racit).
Tava în care se află prăjiturelele va fi acoperită până la momentul servirii pentru o mai bună absorpţie a siropului.
Se serveste alături de ceai turcesc.
Poftă bună!