Prajiturele economice delicioase

Ingrediente

  • 500g faina
  • 500g zahar tos
  • 2 pahare cu apa 
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 varf de cutit cu sare
  • 2 pachete zahar vanilat
  • ulei
  • nuci macinate



Preparare

   Se pune faina si sarea intr-un vas si se toarna cate putina apa clocotita, amestecand continuu cu lingura de lemn, pana cand se obtine o coca potrivita. Se adauga bicarbonatul stins in putin otet si se framanta coca bine de tot.
Se ung palmele cu ulei, se iau bucatele mici de coca si se rotunjesc. Se aseaza in tava unsa cu ulei , stranse una langa alta, facand cate o adancitura cu degetul in fiecare. Se coc la foc potrivit pana cand se rumenesc.
Dupa ce se scot din cuptor se toarna deasupra un sirop gros obtinut din zaharul tos si cele doua pahare de apa , fierte pe foc pana cand se ingroasa siropul.
Se pune vanilia,. Se da tava din nou la cuptor, la foc mic pana cand se absoarbe tot siropul.
Deasupra se presara nuci macinate.

Prajiturele economice delicioase

Ingrediente

  • 500g faina
  • 500g zahar tos
  • 2 pahare cu apa 
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 varf de cutit cu sare
  • 2 pachete zahar vanilat
  • ulei
  • nuci macinate



Preparare

   Se pune faina si sarea intr-un vas si se toarna cate putina apa clocotita, amestecand continuu cu lingura de lemn, pana cand se obtine o coca potrivita. Se adauga bicarbonatul stins in putin otet si se framanta coca bine de tot.
Se ung palmele cu ulei, se iau bucatele mici de coca si se rotunjesc. Se aseaza in tava unsa cu ulei , stranse una langa alta, facand cate o adancitura cu degetul in fiecare. Se coc la foc potrivit pana cand se rumenesc.
Dupa ce se scot din cuptor se toarna deasupra un sirop gros obtinut din zaharul tos si cele doua pahare de apa , fierte pe foc pana cand se ingroasa siropul.
Se pune vanilia,. Se da tava din nou la cuptor, la foc mic pana cand se absoarbe tot siropul.
Deasupra se presara nuci macinate.