Plachie de crap taraneasca .












Ingrediente:

  • 3 sau 4 bucati de crap
  • 2-3 rosii
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei capia rosu
  • 20 ml ulei de masline
  • sare
  • piper boabe
  • 2 frunze de dafin
  • 5 cepe uscate
  • 3-4 felii de lamaie
  • patrunjel verde
  • 3 catei intregi de usturoi
  • 2 cescute cu apa

Preparare:

Se spala bine crapul cu apa rece.
Se curata de solzi, se portioneaza.
Se pune un praf de sare peste bucatile de crap si se lasa la frigider acoperit cu o folie timp de 30 minute.
Bucatile de peste se spala bine de sare sub jet de apa rece.

Se curata ceapa si se taie tip solzisori.
Se aseaza solzisorii de ceapa intr-un vas termorezistent sau intr-o tava pentru cuptor, astfel incat sa acopere fundul vasului in intregime.
Se stropeste ceapa cu ulei de masline.

Peste ceapa se aseaza portiile de crap.
Peste bucatile de crap se pun cateva felii de lamaie.
Pestele se acopera cu felioare de ardei gras si ardei capia.
Peste ardei se pune un strat de felii de rosii si doua frunze de dafin.
Se pun cateva boabe de piper sau se presara piper macinat (dupa gust).
Se da la cuptor neinacalzit anterior, vreme de 50 minute la temperatura de 200 grade C.
Dupa 50 minute, tava se scoate si se adauga doi catei de usturoi si patrunjel verde.
Se mai lasa la cuptor 10 minute.



                      POFTA BUNA !

Plachie de crap taraneasca .












Ingrediente:

  • 3 sau 4 bucati de crap
  • 2-3 rosii
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei capia rosu
  • 20 ml ulei de masline
  • sare
  • piper boabe
  • 2 frunze de dafin
  • 5 cepe uscate
  • 3-4 felii de lamaie
  • patrunjel verde
  • 3 catei intregi de usturoi
  • 2 cescute cu apa

Preparare:

Se spala bine crapul cu apa rece.
Se curata de solzi, se portioneaza.
Se pune un praf de sare peste bucatile de crap si se lasa la frigider acoperit cu o folie timp de 30 minute.
Bucatile de peste se spala bine de sare sub jet de apa rece.

Se curata ceapa si se taie tip solzisori.
Se aseaza solzisorii de ceapa intr-un vas termorezistent sau intr-o tava pentru cuptor, astfel incat sa acopere fundul vasului in intregime.
Se stropeste ceapa cu ulei de masline.

Peste ceapa se aseaza portiile de crap.
Peste bucatile de crap se pun cateva felii de lamaie.
Pestele se acopera cu felioare de ardei gras si ardei capia.
Peste ardei se pune un strat de felii de rosii si doua frunze de dafin.
Se pun cateva boabe de piper sau se presara piper macinat (dupa gust).
Se da la cuptor neinacalzit anterior, vreme de 50 minute la temperatura de 200 grade C.
Dupa 50 minute, tava se scoate si se adauga doi catei de usturoi si patrunjel verde.
Se mai lasa la cuptor 10 minute.



                      POFTA BUNA !