Tabbouleh (couscous cu legume)

Tabbouleh este o salata de couscous cu mult patrunjel. Se poate servi simpla, pe frunze de salata verde, cu lipie sau chiar cu fasii de friptura deasupra.
Ingrediente
- 1 ceasca couscous
- 2 rosii
- 3 cepe verzi
- patrunjel (2 legaturi)
- 2 linguri ulei masline
- 3 linguri suc lamaie
- sare (dupa gust)
- piper (din priviri)
Preparare
Clocotiti apa. Turnati apa clocotita peste coucous (1 la 1) si lasati sa stea 5 minute. Adaugati 1 lingura ulei si amestecati usor cu o furculita pana se desprinde bob de bob.
Rosiile le taiati marunt. Tocati foarte marunt si ceapa verde si patrunjelul.
Adaugati legumele tocate peste couscous , turnati restul de ulei si sucul de lamaie, sarati si piperati si amestecati bine.