Katayef
Ingrediente:
- 6 cani faina
- 1 lingurita de drojdie/taic
- 6 cani lapte dulce
- 3 cani crema Kashta
- 3 cani alune de padure macinate
- 1 cana zahar pudra
- 1 lingura apa de trandafiri (se gaseste la Carrefour)
- 2 linguri apa de flori de portocal ( tot la Carrefour gasiti)
- 1/2 cana gem de lamaie/portocale/sau alt inlocuitor
- 1/2 cana fistic macinat
- 6 cani ulei
- 3 cani sirop de zahar
Siropul:
- 2 cani zahar
- 1/2 cana apa cu 1 lingurita suc de lamaie
Luati castronul si puneti-l sa fiarba la foc, dupa ce ajunge sa fiarba lasati 5 minute pe foc mic.
Crema Kashta:
- 3 cani lapte praf
- 1/4 cani faina alba
- 4 cani apa
Amestecati bine si continuu cu o lingura, astfel incat sa nu se formeze cocoloase.
Cand incepe sa fiarba lasati-o pt 5 minute apoi luati-o de pe foc si turnati-o intr-o tigaie larga.
Dupa 2 minute indepartati crema care s-a format la suprafata si puneti-o deoparte. Continuati sa faceti acest lucru pana cand se termina crema.
Aluatul:
Amestecati faina, drojdia si laptele pana cand obtineti un aluat moale.
Tineti-l la crescut pana cand se dubleaza in volum.
Umpleti un vas cu o parte din aluat.
Incepeti sa turnati cerculete mici intr-o tigaie la foc.
Puteti face cercurile cat de mari sau cat de mici doriti.
Dupa 1 minut intoarceti cerculetele pe partea cealalta pentru 2 secunde, apoi scoateti-le.
Amestecati alunele macinate cu zaharul pudra, apa de trandafiri si apa de flori de portocal.
Luati cate 1 lingurita din amestec si puneti in centrul cerculetelor.
Faceti acelasi lucru cu cate 1 lingura de Kashta.
Inchideti/rulati katayeful (cu umplutura inauntru) pentru a forma o semiluna.
Lipiti apasand pe margini.
Prajiti din nou in ulei katayefurile umplute pana cand devin aurii.
Scoateti-le afara si puneti-le in sirop pentru cateva minute.
Scoateti-le din sirop. Se servesc calde.