Katayef



Ingrediente:

  • 6 cani faina
  • 1 lingurita de drojdie/taic
  • 6 cani lapte dulce
  • 3 cani crema Kashta
  • 3 cani alune de padure macinate
  • 1 cana zahar pudra
  • 1 lingura apa de trandafiri (se gaseste la Carrefour)
  • 2 linguri apa de flori de portocal ( tot la Carrefour gasiti)
  • 1/2 cana gem de lamaie/portocale/sau alt inlocuitor
  • 1/2 cana fistic macinat
  • 6 cani ulei
  • 3 cani sirop de zahar



Siropul:

  • 2 cani zahar
  • 1/2 cana apa cu 1 lingurita suc de lamaie
Amestecati intr-un castron zaharul, apa si sucul de lamaie pana cand se dizolva zaharul.
Luati castronul si puneti-l sa fiarba la foc, dupa ce ajunge sa fiarba lasati 5 minute pe foc mic.

Crema Kashta:

  • 3 cani lapte praf
  • 1/4 cani faina alba
  • 4 cani apa
Amestecati ingredientele bine si puneti-le la foc mediu.
Amestecati bine si continuu cu o lingura, astfel incat sa nu se formeze cocoloase.
Cand incepe sa fiarba lasati-o pt 5 minute apoi luati-o de pe foc si turnati-o intr-o tigaie larga.
Dupa 2 minute indepartati crema care s-a format la suprafata si puneti-o deoparte. Continuati sa faceti acest lucru pana cand se termina crema.


Aluatul:

Amestecati faina, drojdia si laptele pana cand obtineti un aluat moale.
Tineti-l la crescut pana cand se dubleaza in volum.
Umpleti un vas cu o parte din aluat.
Incepeti sa turnati cerculete mici intr-o tigaie la foc.
Puteti face cercurile cat de mari sau cat de mici doriti.
Dupa 1 minut intoarceti cerculetele pe partea cealalta pentru 2 secunde, apoi scoateti-le.

Amestecati alunele macinate cu zaharul pudra, apa de trandafiri si apa de flori de portocal.
Luati cate 1 lingurita din amestec si puneti in centrul cerculetelor.
Faceti acelasi lucru cu cate 1 lingura de Kashta.
Inchideti/rulati katayeful (cu umplutura inauntru) pentru a forma o semiluna.
Lipiti apasand pe margini.
Prajiti din nou in ulei katayefurile umplute pana cand devin aurii.
Scoateti-le afara si puneti-le in sirop pentru cateva minute.
Scoateti-le din sirop. Se servesc calde.


POFTA BUNA !


Katayef



Ingrediente:

  • 6 cani faina
  • 1 lingurita de drojdie/taic
  • 6 cani lapte dulce
  • 3 cani crema Kashta
  • 3 cani alune de padure macinate
  • 1 cana zahar pudra
  • 1 lingura apa de trandafiri (se gaseste la Carrefour)
  • 2 linguri apa de flori de portocal ( tot la Carrefour gasiti)
  • 1/2 cana gem de lamaie/portocale/sau alt inlocuitor
  • 1/2 cana fistic macinat
  • 6 cani ulei
  • 3 cani sirop de zahar



Siropul:

  • 2 cani zahar
  • 1/2 cana apa cu 1 lingurita suc de lamaie
Amestecati intr-un castron zaharul, apa si sucul de lamaie pana cand se dizolva zaharul.
Luati castronul si puneti-l sa fiarba la foc, dupa ce ajunge sa fiarba lasati 5 minute pe foc mic.

Crema Kashta:

  • 3 cani lapte praf
  • 1/4 cani faina alba
  • 4 cani apa
Amestecati ingredientele bine si puneti-le la foc mediu.
Amestecati bine si continuu cu o lingura, astfel incat sa nu se formeze cocoloase.
Cand incepe sa fiarba lasati-o pt 5 minute apoi luati-o de pe foc si turnati-o intr-o tigaie larga.
Dupa 2 minute indepartati crema care s-a format la suprafata si puneti-o deoparte. Continuati sa faceti acest lucru pana cand se termina crema.


Aluatul:

Amestecati faina, drojdia si laptele pana cand obtineti un aluat moale.
Tineti-l la crescut pana cand se dubleaza in volum.
Umpleti un vas cu o parte din aluat.
Incepeti sa turnati cerculete mici intr-o tigaie la foc.
Puteti face cercurile cat de mari sau cat de mici doriti.
Dupa 1 minut intoarceti cerculetele pe partea cealalta pentru 2 secunde, apoi scoateti-le.

Amestecati alunele macinate cu zaharul pudra, apa de trandafiri si apa de flori de portocal.
Luati cate 1 lingurita din amestec si puneti in centrul cerculetelor.
Faceti acelasi lucru cu cate 1 lingura de Kashta.
Inchideti/rulati katayeful (cu umplutura inauntru) pentru a forma o semiluna.
Lipiti apasand pe margini.
Prajiti din nou in ulei katayefurile umplute pana cand devin aurii.
Scoateti-le afara si puneti-le in sirop pentru cateva minute.
Scoateti-le din sirop. Se servesc calde.


POFTA BUNA !