TARTA CU FRUCTE DE SEZON!

Ingrediente:

  • 150 gr. faina
  • 180gr. zahar
  • 6 oua
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 200 gr.cirese (fara samburi)
  • 200 gr. capsuni
  • 4 caise


Mod de preparare:

Se pun intr-un vas ouale intregi cu zaharul si se bat aproximativ 15 minute pana se intareste compozitia intr-atat incat nu cade de pe lingura.Se amesteca apoi cu coaja de lamaie,esenta de rom,praful de copt si faina pusa putin cate putin.Se unge o tava cu unt,se presara cu faina si se toarna compozitia.Se introduce tava la cuptor,unde se tine la foc mare 5-10 minute,apoi se scoate si se presara pe deaspura fructele taiate cubulete mici. Se baga tava la cuptor pentru inca 30 de minute la foc potrivit.Se incearca cu un pai sau cu o andrea daca este coapta,se inchide focul si se mai tine in cuptor 5 minute.Se scoate,se lasa sa se raceasca, apoi se pudreaza cu zahar vanilat dupa care se taie in forma dorita.


Pofta buna!

TARTA CU FRUCTE DE SEZON!

Ingrediente:

  • 150 gr. faina
  • 180gr. zahar
  • 6 oua
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 200 gr.cirese (fara samburi)
  • 200 gr. capsuni
  • 4 caise


Mod de preparare:

Se pun intr-un vas ouale intregi cu zaharul si se bat aproximativ 15 minute pana se intareste compozitia intr-atat incat nu cade de pe lingura.Se amesteca apoi cu coaja de lamaie,esenta de rom,praful de copt si faina pusa putin cate putin.Se unge o tava cu unt,se presara cu faina si se toarna compozitia.Se introduce tava la cuptor,unde se tine la foc mare 5-10 minute,apoi se scoate si se presara pe deaspura fructele taiate cubulete mici. Se baga tava la cuptor pentru inca 30 de minute la foc potrivit.Se incearca cu un pai sau cu o andrea daca este coapta,se inchide focul si se mai tine in cuptor 5 minute.Se scoate,se lasa sa se raceasca, apoi se pudreaza cu zahar vanilat dupa care se taie in forma dorita.


Pofta buna!