Dulcegarii cu ocazia zilei de 1 Martie.


Daca doriti sa-l rasplatiti cu ceva delicios pe cel ce v-a daruit un martisor de 1 Martie va recomand prajitura cu lamaie.

Foaia:
2 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri ulei, 5 linguri de lapte dulce, 1 lingurita de amoniac,faina cat cuprinde.
Din toate ingredientele puse laolalta se face o coca care se imparte in patru parti egale.

Crema:
1 pachet de unt, 1 pahar zahar farin,zeama si coaja de la o lamaie.

Ciulamaua:
o jumatate litru de lapte,5 linguri de faina,2 oua.

Se coc foile pe rand,dupa care se aseaza pe o planseta.
Mai intai se face ciulamaua.Se amesteca cele 2 oua cu faina.Se toarna laptele fierbinte,dupa care se pune la fiert pana devine o ciulama.
Intr-un castron se freaca untul cu zaharul,apoi treptat se adauga ciulamaua racita in prealabil.Se amesteca bine pana devine o crema consistenta adaugandu-se la urma si zeama si coaja de la lamaie. Se lasa la rece aproximativ o ora dupa care se unge fiecare foaie in parte si se pune una peste cealalta.Se lasa la rece 12 ore dupa care se taie sub forma de romburi si se pudreaza.

Nu pot sa va urez decat POFTA BUNA!

Dulcegarii cu ocazia zilei de 1 Martie.


Daca doriti sa-l rasplatiti cu ceva delicios pe cel ce v-a daruit un martisor de 1 Martie va recomand prajitura cu lamaie.

Foaia:
2 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri ulei, 5 linguri de lapte dulce, 1 lingurita de amoniac,faina cat cuprinde.
Din toate ingredientele puse laolalta se face o coca care se imparte in patru parti egale.

Crema:
1 pachet de unt, 1 pahar zahar farin,zeama si coaja de la o lamaie.

Ciulamaua:
o jumatate litru de lapte,5 linguri de faina,2 oua.

Se coc foile pe rand,dupa care se aseaza pe o planseta.
Mai intai se face ciulamaua.Se amesteca cele 2 oua cu faina.Se toarna laptele fierbinte,dupa care se pune la fiert pana devine o ciulama.
Intr-un castron se freaca untul cu zaharul,apoi treptat se adauga ciulamaua racita in prealabil.Se amesteca bine pana devine o crema consistenta adaugandu-se la urma si zeama si coaja de la lamaie. Se lasa la rece aproximativ o ora dupa care se unge fiecare foaie in parte si se pune una peste cealalta.Se lasa la rece 12 ore dupa care se taie sub forma de romburi si se pudreaza.

Nu pot sa va urez decat POFTA BUNA!